Adverteren op DealerKrediet? Direct aanmelden

Huurkoop 

Wanneer je niet eerst wilt sparen voordat je een grote investering doet, is huurkoop een goede oplossing. Met huurkoop financier je de volledige aankoopprijs, die je vervolgens middels aflossingen in termijnen terugbetaalt. Wanneer de periode van aflossingen verstreken is, is het product, bijvoorbeeld een auto, definitief van jou. 

Dit is huurkoop 

Huurkoop is een perfecte vorm van financiering bij aankoop van een duur product. In plaats van sparen kun je door middel van huurkoop de aankoop gebruiken. Een veel voorkomend product bij huurkoop financiering is een auto. Er is een aanbetaling nodig waarna je het product in gebruik neemt. Nadat alle geplande aflossingen zijn voldaan is de auto eigendom van jou. 

Voor- en nadelen van huurkoop 

Zoals bij iedere vorm van financiering zitten er voor- en nadelen verbonden aan huurkoop. Wanneer je huurkoop gebruikt is er altijd een onderpand betrokken, het product dat je aankoopt. De kans op terugbetaling is daardoor groot voor de kredietverstrekker. Het nadeel voor de afnemer zit echter in het rentepercentage dat bovenop het af te lossen bedrag komt. 

Kopen op afbetaling 

Huurkoop is niet hetzelfde als kopen op afbetaling. Bij huurkoop ben je de eigenaar van het product nadat het volledige bedrag is afgelost. In de tussentijd blijft de kredietverstrekker eigenaar van bijvoorbeeld de auto. Wanneer je koopt op afbetaling ben je direct eigenaar van het product en betaal je maandelijks het product af.

Andere vormen van financiering

Naast huurkoop biedt Dealerkrediet andere vormen van financiering. Denk aan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Alle vormen zijn geschikt, maar de voordelen zijn per type financiering anders.

Meteen huurkoop aanvragen? Vraag huurkoop aan.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Dan helpen we je graag via 085 - 016 17 81, ons contactformulier of de chatfunctie rechtsonder.