Adverteren op DealerKrediet? Direct aanmelden

Investeren & belasting

Met een investering in bedrijfsmiddelen haal je als zelfstandig ondernemer financieel voordeel. De Belastingdienst heeft de volgende drie investeringsregelingen voor ondernemers:

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is voor ondernemers die in een boekjaar tussen €2.400 en €323.544 investeren in bedrijfsmiddelen. Afhankelijk van het geÔnvesteerde bedrag kun je een bedrag aftrekken van de winst. Meer informatie is te vinden op de site van De Belastingdienst

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Wanneer je investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kom je mogelijk in aanmerking voor een aftrekpost op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Op de milieulijst staan alle bedrijfsmiddelen waarmee je aanspraak maakt op de MIA. 

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

De VAMIL maakt het als zelfstandig ondernemer mogelijk je investering op een willekeurig moment af te schrijven. Daardoor verminder je de fiscale winst en betaal je minder belasting. Alle bedrijfsmiddelen die hiervoor in aanmerking komen staan op de milieulijst.

Meer informatie 

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Dan helpen we je graag via 085 - 016 17 81, ons contactformulier of de chatfunctie rechtsonder.