Adverteren op DealerKrediet? Direct aanmelden

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over leasen. Wij willen graag helder en transparant zijn. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel 085 - 016 17 81.

Zowel financial lease als operational lease biedt meerdere voordelen. Zo draag je bij operational lease geen risico voor waardevermindering van je bedrijfsmiddelen. Een groot voordeel bij financial lease is dat eigen vermogen wordt behouden. Bovendien profiteer je van enkele fiscale voordelen. 

Alle voordelen van Financial lease op een rijtje.

Bij financial lease ben je vanaf de aanschaf economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van allerlei fiscale voordelen. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij of financier zowel economisch als juridisch eigenaar. 

Lees meer over de voordelen van Financial lease.

Een autolening bij Dealerkrediet is een persoonlijke lening. Je kiest voor een looptijd tussen de één en vijf jaar. Over die periode betaal je een vast bedrag per maand. Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing. Omdat het bedrag gedurende de gehele looptijd hetzelfde blijft, weet je precies waar je aan toe bent. 

Dat kan voordelig voor je uitpakken. Er zijn verschillende fiscale voordelen, zoals het recht op terugvordering van de btw. Voor zakelijke leenovereenkomsten is daarnaast de betaalde rente aftrekbaar van de winst. Omdat de gekochte auto direct op de balans staat, mag het aankoopbedrag bovendien over vijf jaar van de winst worden afgetrokken. 

Overzicht van alle voordelen? Financial lease en belastingen.

 Jazeker! Als zelfstandig ondernemer kun je aanspraak maken op drie voordeelregelingen van de belastingdienst: 

  • Kleinschaligheidsinversteringsaftrek (KIA): een percentage van de investering geldt als aftrekpost op de winst.
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): een percentage van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen mag worden afgetrokken van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. 
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL): door sneller afschrijven verminder je de fiscale winst en hoeft minder belasting te worden betaald. 

Lees hier uitgebreide informatie over de regelingen.


Met financial lease schaf je direct een auto aan voor je onderneming. Je doet dit in een zakelijke leasevorm, waarbij je betaalt in vaste maandtermijnen. De bank financiert de aankoopsom, maar jij bent wel direct de eigenaar. Zo houd je als ondernemer ruimte over voor andere investeringen.

Lees meer over Financial lease.

Financial lease is interessant voor zelfstandig ondernemers in de MKB. Je kunt grote investeringen doen zonder liquiditeit te verliezen. Denk aan de aanschaf van bedrijfswagens, personenauto’s of motoren. De bedrijfsmiddelen staan op de balans en tevens blijft kapitaal behouden voor andere investeringen. 

Bekijk of Financial lease voor jou voordelig is.


Snel en eenvoudig! In onze online leasevoorraad  zie je meteen wat je per maand betaalt voor jouw droomauto. Door onze directe koppeling met financieringspartijen tonen we de beste deals. De aanvraag verloopt vervolgens razendsnel. Deze wordt door ons systeem automatisch behandeld. Zo heb je binnen enkele seconden duidelijkheid over de aanschaf van je auto. 

Lees meer over de aanvraag.

Het slottermijn is de laatste termijnbetaling. Het zorgt ervoor dat de maandelijkse betaling laag kan worden gehouden. De slottermijn is ongeveer gelijk aan de restwaarde van de auto. Je kunt er daardoor ook voor kiezen de auto in te ruilen en een nieuw contract aan te gaan. Zo hoef je geen slottermijn te betalen én kun je weer met een nieuwe wagen de weg op. 

Dat kan! Wanneer je kiest voor een btw-auto betaal je btw bij de dealer. Daardoor kun je deze zelf terugvorderen. Daarnaast wordt bij deze leasevorm een maandelijks bedrag exclusief btw betaald. 

Operational lease is een populaire leasevorm in de autowereld. De leasemaatschappij neemt de investering op zich, waarna jij elke maand een vast termijnbedrag betaalt. De leasemaatschappij blijft daarbij eigenaar van de auto. Je kunt het daarom een beetje vergelijken met een lening die in gelijke termijnen wordt afgelost. 

Bij financial lease ligt het economisch eigendom en risico bij de gebruiker. Denk aan de waardevermindering van het bedrijfsmiddel. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar en drager van dit economische risico. Operational lease is daardoor te vergelijken met huur. Daar staat tegenover dat bij financial lease het bedrijfsmiddel direct op de balans komt te staan. 

Meer over de voordelen van Financial lease.

Ja, dat is altijd mogelijk. Je kunt zelf bepalen wat je extra wilt aflossen. Er is geen minimum of maximum bedrag. Wel rekenen we over het bedrag dat je aflost 1% extra rente. 

Je persoonlijke lening moet altijd afgelost worden. Ook wanneer je onverhoopt brokken maakt. We raden daarom aan een gefinancierde auto altijd allrisk te verzekeren. In dat geval krijg je de dagwaarde van de auto vergoed om de lening af te betalen. 

Dat gaat bij Dealerkrediet razendsnel. In onze online zie je meteen wat je per maand betaalt voor jouw droomauto. Je kiest de beste deal en vult het aanvraagformulier in. Deze wordt door ons systeem automatisch behandeld. Bij een positieve uitslag krijg je direct een contract van ons toegestuurd. 

Lees meer over de acceptatieproces.

Slechts enkele seconden! Door onze directe koppeling met grote financieringspartijen, zoals banken, verzekeraars en leasemaatschappijen behandelen we je vraag automatisch middels ons snelle en betrouwbare systeem. De financiële afhandeling wordt binnen een mum van tijd geregeld. 

 Personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, motoren en machines zijn te leasen. Maar er zijn nog meer bedrijfsmiddelen die via lease gefinancierd kunnen worden. Een bedrijfsmiddel dient daarvoor aan deze voorwaarden te voldoen:

  • Uniek identificeerbaar
  • Roerend goed
  • Voorspelbaar restwaardeverloop en een markt voor tweedehands objecten 
Meer weten? Neem gerust contact op.  

 Om voor financial lease in aanmerking te komen zijn dit de belangrijkste criteria: 

  • Een organisatie die langer dan twee jaar bestaat.
  • Een gezonde verhouding tussen de hoogte van de investering en de financiële resultaten van de onderneming. 
  • Een afdoende onderbouwing van kredietwaardigheid.
Vragen over de acceptatie? Neem gerust contact op.  

 Nee. Bepalend zijn de afspraken die zijn vastgelegd in de overeenkomst. Bij financial lease liggen de voor- en nadelen verbonden aan het eigendom geheel bij de lessee. De precieze afspraken hiervoor worden gemaakt in de leaseovereenkomst. 

Nog vragen? Neem contact met ons op.  

E-mail: info@dealerkrediet.nl

Telefoon: 085 - 016 17 81
Post: Blijdorp-Oost 5, 2992 LA Barendrecht
Of stuur direct een berichtje via de chatfunctie rechtsonder.